advertentie
Roadmap
|
Terrein
|
Satelliet
|
Hybrid
Toon kaart

Anholt: Schloss WasserburgIk kende Sloss Wasserburg in het Duitse Anholt al toen ik klein was. Vroeger moest je er met een fluisterstem en sloffen om je schoenen doorheen, onder het scherp wakend oog van bejaarde suppoosten. Ruim dertig jaar later is het een prettig hotel, annex museum, annex restaurant, annex golfresort, waar een relaxt sfeertje heerst.

Duftige inrichting

Deze van oorsprong middeleeuwse burcht werd ooit bewoond door de heren van Bronkhorst, Batenburg en de vorsten van Salm-Salm. Zij brachten een kunstcollectie bijeen (Brueghel en Rembrandt) die alleen al een bezoek waard is. Het kasteel is nog steeds privé bezit. Een aantal jaren geleden besloot Carl Philipp van Salm-Salm in de resterende vleugel van het slot hotelkamers (26 kamers en 6 suites) in te richten.

Het kasteel heeft een aardig restaurant in het romantische ‘Waterpaviljoen’ met een gigantisch terras aan de slotgracht. En ach die Duitse service, Nicolline. Zoals in de meeste Duitse hotels, is het personeel allervriendelijkst en behulpzaam (behalve het kreng bij het ontbijtbuffet). De superior kamer waarin ik slaap is duftig ingericht (streepjesbehang, houten balken en kleurig beddengoed) en heeft tv, minibar, badkamer met douche. De minibar is beperkt, maar dat wordt weer goed gemaakt door vers fruit met een mesje en chocola op een presenteerblaadje. De junior suites zijn voorzien van een badkamer met bad en gescheiden douche.

Kunst, natuur, sport en lekker eten

Heb je even genoeg van historisch groen en oude meesters, dan kun je er ook best fijn een (golf)balletje slaan, zo is me verteld. Midden in het landgoed ligt een golf course (18 holes). Geen moeilijke baan, zo is me verteld, maar wel geinige riviertjes en waterpartijen. Dus kun je niet kiezen tussen kunst of natuur, sport of lekker eten, pak dan de auto en rij naar Anholt. Daar vind je het allemaal. Het is maar een stevig uurtje vanaf Utrecht, want je kunt heerlijk scheuren op het stuk fileloze Autobahn net over de grens.

Kamer: 7,5 Knus zithoekje en goede bedden. Onze kamer was niet bijzonder groot. Wel brandschoon, heerlijk stil en fraai uitzicht.

Badkamer: 6 Schoon. Aankleding lijkt op die van een verzorgingshuis.

Service: 8 Uitstekende balieservice. Vriendelijke bediening. Bediening bij het ontbijtbuffet is nogal stug.

Entourage: 8 Royale ontvangsthal. In de gangen vitrines met sierraden en kleine kunstwerkjen die te koop zijn.

Ontbijt: 8 Rijk buffet met veel vers fruit, keur aan brood en vers krantje.

Ligging: 9 Zelden zo’n mooi uitzicht gehad. Elk raam biedt uitzicht op de waterpartijen en de prachtige tuin rondom het kasteel

Prijs-kwaliteit: 7,5 Goed. Hotel heeft veel te bieden: park, golf, museum, goed restaurant… alleen de kamers zijn wat aan de kleine kant.

Klever Straße – 46419

Isselburg-Anholt

Tel: +49(0)2874 4590

Internet www.burg-hotel-anholt.de

Prijs 145 per kamer, inclusief ontbijtbuffet

Extra: Museum in pand (€ 6 entree) met o.m. werken van Rembrandt, Breughel, Holbein

REIZEN Magazine, oktober 2008

advertentie
advertentie