advertentie
Roadmap
|
Terrein
|
Satelliet
|
Hybrid
Toon kaart

Autoroute langs de Franse Atlantische kust

Hotel de la PlageHôtel de la Plage

REIZEN Magazine-redacteur Kees Lucassen en fotograaf Ynke Piersma reden een autoroute langs de Franse Atlantische kust, van Calais in het noorden naar Cap Ferret in het zuiden, waarbij zes keer is overnacht in steeds een ander hotel. Maar elk hotel had wel steeds dezelfde naam: Hôtel de la Plage.


1. Hôtel de la Plage Wissant

2. Hôtel de la Plage Fécamp

3. Hôtel de la Plage Dinard

4. Hôtel de la Plage Saint-Nazaire

5. Hôtel de la Plage Île de Ré

6. Hôtel de la Plage Cap Ferret


7. Praktische informatie

‘De Franse Atlantische kust? Ja, maar waar wil je dan precies heen: de Côte d’Opale, Normandië, Bretagne?’‘
Tja, waar denk je zelf het eerst aan?’‘
Moi? Ik denk aan zo’n familiehotel, waarin je op slippers over een krakende houten vloer van het strand langs de receptie, le patron groetend, naar je kamer sloft. En dat heet dan:
Hôtel de la Plage.’
‘Tik die naam eens in bij Google.’ ’1,2 miljoen hits in 0,33 seconden!’
‘Nou, ik zou zeggen, stippel een route uit langs de kust, van hotel naar hotel.’Twee weken later rijden fotograaf Ynke en ik in een auto naar het zuiden. Bestemming: Hôtel de la Plage. Aan boord zijn de kaart van Frankrijk, drie reisgidsen, een goed boek en vier CD’s vol Franse chansons (zie ook: Praktische informatie).

tags:   Bretagne  Normandië 
  • Martha Dijk

    Bij een bezoek aan de tandarts las ik in jullie blad een reis welke mijn man en ik volgend jaar graag willen maken. Wij zijn wel lid van de ANWB maar niet van het blad Reizen. Is het mogelijk dat wij het zomernummer ontvangen waarin de route Hotel de la plage beschreven staat. bvd, Groet, Martha Dijk lidmaatschapsnummer: 0265906229. adres Parelduiker 24 Wildervank 9648 DE

  • Jan van Rijn

    Voor iedereen die meer wilt weten over deze regio is het wellicht de moeite waard om eens te kijken op de officiële website van deze regio. Hier kunt u zien wat deze streek allemaal te bieden heeft.

    http://www.tourisme-aquitaine.fr/nl/tourisme-aquitaine/1142/m1_6F2468B8/atlantische-kust-frankrijk.html

advertentie
advertentie