advertentie
Roadmap
|
Terrein
|
Satelliet
|
Hybrid
Toon kaart

Camperroute Vancouver Island

Met de camper ontdekt REIZEN Magazine Vancouver Island. Een avonturentocht langs walvissen, beren, zalmen en, jawel, regenwouden. Beautiful British Columbia staat er hier op de nummerborden. Dat moet je durven, maar in dit geval is het een groot understatement. Een route over Vancouver Island leest als een rijk geïllustreerde dierenatlas. Hieronder vind je alles over het huren van een camper, de Salmon Run, walvis- en berenexcursies en alle nuttige internetsites & reisgidsen die je nodig hebt voor een geslaagde trip.

 

 • Lucy Beker

  Beste redactie van Reizen Magazine,

  Dankzij jullie blad hebben wij deze zomer een geweldig reisavontuur meegemaakt: een trektocht per camper door West-Canada, van Vancouver Island naar de Rocky Mountains. We zijn dit gaan doen naar aanleiding van een artikel in Reizen Magazine nr 12 van 2009, een verhaal van Matthijs de Winter over Vancouver Island, met prachtige foto’s van Rutger Geerling: ‘Per camper naar beren en bultruggen’. Na lezing van dat artikel dacht ik meteen: ‘Wow, dat wil ik ook wel eens meemaken’. Ik heb het nummer netjes bewaard en deze zomer was het dan zo ver!
  We vlogen naar Vancouver en haalden daar onze gehuurde camper op bij Cruise Canada. Meteen overgevaren naar Vancouver Island, met het Reizen Magazine op tafel. De Winter schreef bijvoorbeeld dat hij zeeotters zag in de buurt van Sooke. Daar hebben wij een schitterende kustwandeling gemaakt en we zagen er tot onze verrassing inderdaad een zeeotter! Een paar dagen later maakten we vanuit het afgelegen plaatsje Ucluelet (waar het motto is: ‘life on the edge’) een boottocht naar de Broken Group Islands in de Barkley Sound, en daar zagen we walvissen. Een heel bijzonder moment als je zo’n fontein ziet opspuiten en even later de z’n kop of staart ziet bovenkomen.
  ik moet toegeven dat we de route van Matthijs de Winter niet helemaal hebben gevolgd, want toen we de vrijheid van de camper eenmaal geproefd hadden, wilden we ook nog naar de Rockies. Via het Olympische wintersportplaatsje Whistler zijn we naar Jasper gereden, een flinke rit, maar onderweg maakten we geweldige avonturen mee. Zo zagen we bij Blue River grote borden langs de weg staan met de tekst ‘One amazing hour’ en de foto van een beer. Het intrigeerde ons zo dat we daar zijn afgeslagen. We kwamen uit bij een drijvend terras in de Thompson-rivier, vanwaar we met een jet-boat een excursie konden maken naar Mud Lake om daar beren te spotten. Een ontdekking, die niet in het boekje stond! En die beren liepen inderdaad langs de oever van het meer! Een grote zwarte beer stond op zijn gemakje mieren te zoeken in een boomstronk, terwijl wij heel stil in dat bootje zaten.
  Een dag later kwamen we aan in de Rocky Mountains. Besneeuwde bergtoppen, machtige watervallen, woeste rivieren, ongelooflijk blauwe meren. We kwamen grote wapiti-herten tegen en grappige grondeekhoorns, die als stokstaartjes kaarsrecht en doodstil in het gras stonden. Middenin Jasper National Park kampeerden we op een onbemande camping, echt in de natuur. Dat gaat heel goed met zo’n camper, die van alle gemakken is voorzien.
  Een echte highlight in de Rockies was de gletsjertocht met de Ice-Explorer: een stoere bus met mega-wielen, die over het ijs reed en een steile helling van 42 procent nam. Midden op de Athabasca gletsjer mochten we uitstappen en op het 300 meter dikke pakijs lopen. Wat een aparte sensatie. Toen we na deze tocht terugliepen naar onze camper, stonden we nog te wiebelen op onze voeten. Geen zeebenen, maar gletsjerbenen!
  Ook op de terugweg van Banff via de zonnige Okanagan Valley naar Vancouver kwamen we nog van alles tegen, zoals het hoogste bergrestaurant in Golden op zo’n 3000 meter en de spectaculaire Hell’s Gate in de Fraser River bij Hope.

  We hebben tijdens deze reis veel plezier gehad van de Reizen-gids ‘West-Canada en Alaska’. Dankzij deze gids hebben we bijvoorbeeld nog een historische ranch gevonden bij Vernon. Leuk om te zien hoe de pioniers hier vroeger leefden.

  Dankzij de tips in jullie magazine hebben wij een supervakantie gehad. Bedankt en ga zo door!
  Hartelijke groet,

  Lucy Beker,
  Schoonhoven

  • m.engering

   Beste Lucy,
   Heb je voor mij een kopie van dat artikel in reizen 12 2009, ik kan het op internet namelijk niet vinden,
   alvast dank,
   groet,
   M. engering

 • L. Biemans

  Hallo Lucy,
  Wij gaan 28 mei 2013 de reis naar Canada maken, ook met de camper rondreizen.
  Je verhaal klinkt geweldig, zou je mij jullie route en/of het artikel door kunnen sturen?
  Zijn er kosten aan verbonden, die vergoed ik graag.

 • O van de Nes

  Beste Lucy,

  Mijn vriendin en ik willen graag in juli (2013) ook zo’n geweldige reis gaan maken. Zou jij ons aan de juiste info en ervaringen willen helpen? We zijn in ieder geval erg enthousiast geworden naar aanleiding van jouw reactie.
  Alvast bedankt!

  Met reizende groet,
  Omar en Marjolein

  • ad jonker

   Omdat wij door het verhaal uit Reizen 12 2009 ook enthousiast geworden zijn over Vancouver Island , gaan wij in september a.s. 3 weken ongeveer die trip maken.meer info ook te vinden op http://reizen.nl/?artikel=register-canada
   Veel plezier met de voorbereidingen

 • C. Brinkman

  Wij gaan 1 juni 2013 een camperreis maken , ook vanuit vancouver . Zou je ons jullie route toe willen sturen ? Alvast hartelijk dank !

 • eef wiegman

  Beste Lucy,
  Wij gaan in de maand juni met een camper door canada reizen,
  zou ik jullie route kunnen inzien ,
  we zijn zeer verrast door jullie verhaal
  groet eef

advertentie
advertentie