advertentie
Roadmap
|
Terrein
|
Satelliet
|
Hybrid
Toon kaart

Goedkope restaurants in Parijs

Uit eten in Parijs kan heel goedkoop, zelfs gratis. Probeer de falafel-as, de buurtwinkel of de cantine. Schuif aan bij de Fransen aan een lange tafel. Een andere goede truc is het lunchmenu. Vrijwel elk restaurant heeft het, je eet net zo goed maar voor veel minder dan het diner. Ben je blut, of zo goed als, ga dan rücktsichtlos voor de gratis hap bij een (1!) duur drankje.

! NB ! aan het 75xxx nummer kun je zien in welk arrondissement het adres zich bevindt. 75007 Paris betekent Parijs, zevende arrondissement. Scheelt een boel zoeken.

TIP: Tweede gast gratis. Elk jaar is er in Parijs een kennismakingsweek Tous au Restaurant – iedereen naar het restaurant – waarin elke tweede gast gratis eet (drankjes niet inbegrepen). Het idee is dat iedereen zo kan kennismaken met toprestaurants en met nieuwe ‘tables’.

Cantines in Parijs

De cantine is van oudsher een goedkoop restaurant met een beperkte kaart, waar iedereen naast elkaar aan lange tafels zit. Tegenwoordig worden de cantines steeds hipper – en duurder. Maar bij de onderstaande cantines kun je echt betaalbaar eten – en dan is het nog biologisch ook.

1. Soya, 20 rue de la Pierre-Levée (11e arrondissement)

2. Super Nature, 12 rue de Trévise (9e arrondissement)

3. Glou, in de Marais, 101 rue Vieille du Temple (3de) Au Duc de Montmorency, 46 rue de Montmorency, Paris 3. Tel : 01 42 72 18 10

4. Cantine Auguste, rue Saint-Sabin (11de arr) Lunchadres annex conceptstore waar je biologische broodjes haalt, soepen en smoothies.

Meer biologische restaurants heb je natuurlijk ook in Parijs

Afhaalmaaltijd kan ook!

Cityexpert tip: Parijzenaars halen vaak snel wat warms bij een buurtwinkeltje op de hoek en nemen dat mee naar huis. En dan geen fastfood, maar kip met couscous bijvoorbeeld, voor minder dan tien euro. Bij warm weer is een schotel à emporter kopen en die in een parkje opeten een prima idee. Loop door de rue Mouffetard of door de rue de Martyrs en de fijne winkels komen vanzelf.

Loop door de rue Mouffetard of door de rue de Martyrs en de fijne winkels komen vanzelf.

Streetfood in Parijs

Echt Parijs straatvoer is een crêpe. Een dunne pannenkoek met hartig of zoet beleg. Er zijn er oneindig veel. Een paar voorbeelden:

1. Crêperie de Josselin,
67, rue du Montparnasse. 01 43 20 93 50. Crêperie Bretonne 67 rue de Charonne (12e)
2. Breizh Café, 109 Rue Vieille du Temple 75003 Paris tel: 01.42.72.13.77. Metro: Saint-Sebastien-Froissart. Een artikel erover Breizh Café staat hier.

3. Falafel is niet echt Frans misschien, maar wel al sinds mensenheugenis populair in Parijs. In de rue des Rosier en omstreken, de Parijse joodse buurt, vind je oa L’as du Falafel (32 Rue des Rosiers). Een zaak waar je met de snelheid van het licht wordt bediend, en het zo druk is dat de sla nog voor die uit de grond is op je je broodje ligt. Maar je mag aan een tafeltje zitten en wat je krijgt is altijd vers en komt in ruime mate.

4. Libanees eten is ook een goeie en goedkope optie. Neem de meze (muhzè) en laat je verrassen. Bijvoorbeeld bij
- Man’ouché, een eenvoudig dingetje vlakbij Centre Georges Pompidou op nr 66, rue Rambuteau 
(Metro Rambuteau or Les Halles). 
Of bij Noura, 27, Av Marceau, 75116 Paris.

Meer adressen voor streetfood in Parijs staan op deze site.

Vanouds goedkoop in Parijs

Restaurant Chartier bestaat al driehonderd jaar, en is een van de beroemdste, zo niet het beroemdste, eethuis van Parijs. Ook vanwege zijn goedkoopte. Een voorgerecht kost een paar euro, een hoofdgerecht een tientje. Interieur: belle epoque. De obers schrijven de bestellingen met een potlood op het papieren tafellaken. 
7, rue du Faubourg-Montmartre (9e arrondissement)

Gratis uit eten in Parijs

Ja, je leest het goed! Sommige restaurants serveren een gratis maaltijd, je betaalt alleen voor de (prijzige) drank. Probeer Hoggar Café, Les Petites Ecuries, Tribal Café, Les Fountaines en La Chope de Chateau-rouge. Deze resto’s geven gratis couscous op vrijdag en zaterdag.

 

tags:   budget Parijs 
advertentie
advertentie