advertentie
Roadmap
|
Terrein
|
Satelliet
|
Hybrid
Toon kaart

Heksenverbranding in Praag nog altijd actueel

Vieren we hier op 30 april Koninginnedag, in Tsjechië worden in de nacht van 30 april overal in het land heksen verbrand. Deze oude traditie luidt het einde van de winter en het begin van de lente in. Een pop van een heks, die het duister van de winter symboliseert, wordt op een brandstapel verbrand. In Praag gebeurt dit op Petrin Hill.

Er gebeurt nog veel meer op Witches Night, ofwel Paleni Cardojenic. Overal in de stad wordt ter ere van deze nacht gefeest, gegeten en gedronken. Traditioneel – tja, Tsjechen en tradities – worden er op 30 april worstjes in het vuur geroosterd en pivo (bier) gedronken. Waarschijnlijk niet door de deelneemsters aan de Miss Witch Verkiezing in het Park Ladronka. Zij zullen eerder te vinden zijn bij de Witch Beauty Parlour ter plekke om nog even die ‘hekselpukkel’ op de neus te laten verwijderen en hun kansen op de titel te vergroten. (bereikbaar via tram 25, halte Vypich).

 

 

Wat? Heksenverbranding
Wanneer? Nacht van 30 april
Waar? o.a. Petrin Hill
Hoe kom je daar? Tram: 6, 9, 12, 22 en 23 naar Ujezd, daarna verder met de kabelbaan
Kosten?
Gratis

Heeft u een vraag? Vraag het de Cityexpert! Als abonnee van REIZEN Magazine krijgt u persoonlijk antwoord op al uw vragen. Mail naar reizen@anwb.nl

 

advertentie
advertentie