advertentie
Roadmap
|
Terrein
|
Satelliet
|
Hybrid
Toon kaart

Vakantie op Corfu: de mooiste stranden

Corfu is het groenste van alle Griekse eilanden. Liggend in de Ionische Zee, overgoten met een Venetiaanse saus, een vleug Toscane, een snufje Frankrijk en een scheutje Engeland. Combineer een vakantie op het eiland met een dagtrip naar Albanië, en je hebt de perfecte vakantie, mét avontuur. Plus: ga wandelen op dit groene stukje Griekenland.

De mooiste stranden van Corfu

Onderbreek je eilandverkenning regelmatig met een frisse duik in zee, want perfecte zwemplekken vind je aan alle kanten van Corfu. Vuistregel: aan de oostkant vind je kiezelstrandjes met rustige zee, de westkant biedt zandstrand met branding. Genoeg keus om een vakantie van drie weken moeiteloos te vullen.

Onze top 51: Afionas Beach
Dé geheimtip van Corfu: een dubbelzijdig strand dat twee glasheldere droombaaien van elkaar scheidt. Alleen bereikbaar per boot of half uur wandelen, en daardoor zelden druk.

 

 2: Rovinia Beach (Paleokastrítsa):
Met vijf baaien en nog meer stranden is Paleokastrítsa sowieso een zwemhemel. Maar Rovinia is ronduit paradijselijk: een sneeuwwit zandstrand van Caribisch kaliber. Alleen bereikbaar na een korte wandeling – en daardoor doorgaans ook nog rustig.

  

3: Chalikoúnas Beach
Het langste strand van Corfu loopt over een smalle zandstrook langs het Korissíon-lagune, een natuurgebied rijk aan trekvogels. Biedt aangename afkoeling na bezoek aan nabijgelegen Venetiaanse kasteeltje Gardíki.

 4: Mirtiótissa Beach
Dit zandstrandje tussen grote rotsblokken is favoriet bij hippies en naturisten. Badkleding is dan ook optioneel. Vereist een steile wandeling van en naar de parkeerplaats, zodat je terug bij de auto toe bent aan een nieuwe zwempartij. Schrijver Lawrence Durrell vond dit ‘lieflijkste strand op aarde.’

 5: Logas Beach
Spectaculair zwemmen: Logas Beach (nabij Peroulades) schurkt tegen de voet van machtige zandkliffen. In combinatie met de pittige branding betekent dat spectaculair zwemgenot.

 

 

Klik hier voor een kaartje waar de stranden op staan aangegeven.

 

Corfu = wandelparadijs
Met dank aan de diversiteit in landschap, hoogteverschillen, het vele beschuttende groen en de panorama’s op zee is Corfu misschien wel het mooiste wandeleiland van Griekenland. De echte fanatiekelingen lopen het 220 kilometer lange Corfu Trail, een langeafstandspad dat vrijwel het hele eiland aandoet. Het kan ook makkelijker en korter: parkeer je huurauto ergens en maak een paar mooie dagwandelingen tijdens je vakantie.

Download hier een rondwandeling van 10,7 kilometer (ca. 3,5 uur wandelen) ‘langs het Corfuiaanse leven dat nog niet is aangetast door toerisme.’ Vertrek en eindpunt is het dorp Chlomos aan de zuidoostkant van het eiland.
Wandeling uit het boekje ‘Wandelen op Corfu’

Deze wandeling komt uit de gids Wandelen op Corfu. Daarin staan 20 makkelijke dagwandelingen tussen de 8 en 22 kilometer lang. Hier vind je meer informatie en kun je de gids bestellen.

 

 • Dick Mulder

  Inderdaad een heel fijn gidsje van One Day Walks. Duidelijk beschreven, leuke foto’s erbij. Must Have als je van wandelen houdt en voor vakantie naar Corfu gaat…

 • Johan Jansen

  Geen aanrader! Boekje is veel te zwaar en niet handig om mee te nemen.
  Wat betreft de wandelingen ; niets nieuws onder de zon maar gebaseerd op eerdere boekjes van de schrijfster van o.a. de Corfu Trail routes!

 • http://vakantiehuizenspanje.villamar.nl/vakantiehuizen-spanje/vakantiewoningen-spanje vakantiewoning spanje

  Dit stukje van Corfu heeft prachtige stranden. Wij verblijven elk jaar in een appartement in de buurt van dit strand. Wow… echt een mooi strand. Bedankt voor dit geweldige bericht …

advertentie
advertentie