advertentie
Roadmap
|
Terrein
|
Satelliet
|
Hybrid
Toon kaart

Noorwegen: 3x actief in het fjordengebied

Het fjordengebied – 160 kilometer tussen Bergen en Stavanger – is misschien wel het mooiste stuk van Noorwegen. En dat niet alleen, je vindt er ook de meest uiteenlopende buitenactiviteiten. REIZEN laat er drie zien.

1. Gletsjerhike

Lijkt moeilijk, maar is het niet. Iedereen vanaf 12 jaar kan het, mits in normale conditie. Vanaf het Folgefonna Sommerski Centre, net buiten Jondal, klauter je met gids Åsmund Bakke de Folgefonna gletsjer op. Hij vertelt je van alles over de gletsjer en de omgeving en halverwege is er een lunch. Mét twee flesjes gletsjerwater.

Duur: 5 á 6 uur

Kosten: € 80 p.p.

Meer informatie: www.folgefonnibreforarlag.no

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

2. Zalmsafari

Benodigdheden: een drysuit, snorkel en duikbril. Maar daar wordt voor gezorgd. En dan? Dan kun je beginnen aan de zalmsafari. Drijvend in de rivier de Suldalslågen speur je de bodem af naar rondspartelende zalm. Dat kan het hele jaar door, maar doe je dit in de winter, zorg dan wel voor warme kleding onder je droogpak. Deelname vanaf 14 jaar.

Duur: 2 á 3 uur

Kosten: € 105 p.p.

Meer informatie: www.molaks.no

 

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

3. Preikestolen

Een van de bekendste attracties van Noorwegen is de Preikestolen (Preekstoel). Dit is een klif boven het Lysefjord van 600 meter hoog. Bovenop heb je fantastisch uitzicht over het fjord en als je durft kun je over de rand de afrond in kijken. 600 meter loodrecht naar beneden. De hike omhoog is pittig, neem dus je bergschoenen mee.

Duur: 4 á 5 uur

Kosten: Gratis

Meer informatie: www.visitnorway.com

Extra: Grieg & Gynt

Het fjordengebied was ook de thuisbasis van Edvard Grieg, een van de beroemdste componisten van Noorwegen. Zijn bekendste werk: de Morgenstimmung uit de Peer Gynt Suite. Grieg woonde jarenlang in Troldhaugen, net onder Bergen. Daar is nu het Edvard Grieg Museum, gevestigd in het huis waar hij gestorven is. En de Morgenstimmung, hoe ging die ook alweer?

YouTube voorvertoningsafbeelding
  • Arjaan

    Elke bericht over Noorwegen is weer met een verrassende inhoud. Prachtig land!

advertentie